Λίγα λόγια για εμάς

Γνωρίστε μας!

Λεωνίδας Φούκας

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκα το 1981 στην Αθήνα, μεγάλωσα στο Μαρούσι και τελείωσα το Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων.

Η επαφή μου με τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης άρχισε το 1999 όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου στο τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Παν/μίου Πειραιά. Αυτό με κάνει να ανήκω σε μια πολύ μικρή μειοψηφία ασφαλιστικών συμβούλων με πτυχίο ανώτατης σχολής εξειδικευμένης στην Επιστήμη της Ασφάλισης.

Από τον Ιούνιο του 2006 μέχρι και σήμερα δραστηριοποιούμαι στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Εξειδικεύομαι στους κλάδους Ζωής, Υγείας και Επένδυσης/Αποταμίευσης.

Είμαι κάτοχος της Πιστοποίησης Δ από την ΤτΕ περί επαγγελματικών γνώσεων Επενδυτικών Προϊόντων βασισμένων σε Ασφάλιση και της Πιστοποίησης Ε απ’ την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για διάθεση μεριδίων ή μετοχών ΟΣΕΚΑ ή άλλων Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων. Συνδυασμός πιστοποιήσεων που κατέχει ένα πολύ μικρό ποσοστό ασφ/κών συμβούλων.

Μετά από 12 χρόνια στον όμιλο της Groupama, στα 9 εκ των οποίων διακρίθηκα ως ένας από τους 20 πιο παραγωγικούς ασφαλιστικούς συμβούλους της εταιρίας, αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα στην επαγγελματική μου πορεία. Ξεκίνησα, λοιπόν, να δραστηριοποιούμαι ως ανεξάρτητος ασφαλιστικός πράκτορας, κάνοντας συνεργασία με το γραφείο του Κώστα Τομπουλίδη (www.toboulidis.gr), το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο ασφαλιστικό γραφείο στα Μελίσσια και λειτουργεί από το 1978. Συνεργαζόμαστε με τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους της ελληνικής – και όχι μόνο – αγοράς και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας, ανά πάσα στιγμή, τα καλύτερα προϊόντα της αγοράς, στην καλύτερη δυνατή τιμή. Δεν είναι τυχαίο ότι μας εμπιστεύονται περισσότεροι απο 3000 άνθρωποι για τις ασφαλιστικές τους ανάγκες.

Παράλληλα ανήκω στο δυναμικό της  Life Solutions (www.life-solutions.gr). Η βασική αρχή της Life Solutions είναι η Επαγγελματική Διαφοροποίηση. Με σταθερή φιλοσοφία και συγκεκριμένη στρατηγική ανάπτυξης, η οποία επικεντρώνεται στην προσεκτική επιλογή των συνεργατών και στον διαχρονικά ικανοποιημένο πελάτη, το όραμα της εταιρίας είναι να είναι η κορυφαία ανεξάρτητη εταιρία χρηματοασφαλιστικών υπηρεσιών και να αποτελεί σημείο αναφοράς επαγγελματικής ποιότητας και απόδοσης στην αγορά.

Με συνεχή επιμόρφωση και με την κατάλληλη εκπαίδευση, πλέον χρησιμοποιώ σύγχρονα, επιστημονικά εργαλεία, ώστε να είναι απολύτως βέβαιο ότι, οι λύσεις που προτείνω στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι, είναι ιδανικές για τις δικές τους, μοναδικές ανάγκες.

Με ένα λογισμικό που έχουμε αναπτύξει και βελτιώνουμε συνεχώς στη Life Solutions, το οποίο, μέσα από συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, κάνει εξατομικευμένη ανάλυση αναγκών, αλλά και ανάλυση ασφαλιστικού κινδύνου με έναν αντικειμενικό και τεκμηριωμένο τρόπο, βρίσκουμε την καλύτερη λύση για τις δικές σας ανάγκες.

Όραμά μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους να αγαπήσουν τον θεσμό της ασφάλισης και να αποκτήσει το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου το κύρος που του αξίζει. Ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι αν οι άνθρωποι αντιμμετωπίζουν την ασφάλιση ως επιστήμη – ως αυτό που είναι δηλαδή – και αποκομίσουν το μεγαλύτερο δυνατό όφελος απο την ασφάλιση.

Λεωνίδας Φούκας

Ποιοι Είμαστε

Είμαστε μια ομάδα επαγγελματιών ασφαλιστικών πρακτόρων, με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Η συνεχής επιμόρφωση, η πρωτοπορία των μεθόδων που χρησιμοποιούμε, αλλά κυρίως η πελατοκεντρική μας προσέγγιση, είναι τα εχέγγυα για μια μακροχρόνια, αμοιβαία επωφελή σχέση.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 97% των πελατών μας δηλώνει απολύτως ικανοποιημένο από τη συνολική συνεργασία μας*.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό που “αγοράζει” ένας πελάτης κάνοντας ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, είναι στην πραγματικότητα μία υπόσχεση. Την υπόσχεση ότι θα αποζημιωθεί. Στόχος μας είναι, οι δικοί μας πελάτες, να μην έχουν καμία αμφιβολία για την εκπλήρωση της υπόσχεσης που τους δίνουμε. Αυτό το καταφέρνουμε με 3 τρόπους.

1. Μέσα από την εξατομικευμένη ανάλυση αναγκών που κάνουμε με τους πελάτες μας. Έχουμε λάβει ειδική πιστοποίηση, μετά από πολύμηνη εκπαίδευση και χρησιμοποιούμε ένα πρωτοποριακό λογισμικό, το οποίο είναι βασισμένο στην επιστήμη της διαχείρισης κινδύνου (risk management). Μέσα από τις απαντήσεις που δίνει ο πελάτης μας, ειδικός αλγόριθμος, κάνοντας ανάλυση του κινδύνου, εξάγει αποτελέσματα που αφορούν αποκλειστικά τον ίδιο. Με αυτόν τον τρόπο, ξέρει με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, ποιες είναι οι ασφαλιστικές του ανάγκες και σε ποιο βαθμό τον αφορά η καθεμία.

2. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην επεξήγηση των όρων, τονίζοντας τα σημαντικά σημεία, ώστε οι πελάτες μας να ξέρουν, όχι μόνο τί κάνουν τα συμβόλαιά τους, αλλά κυρίως τί δεν κάνουν.

3. Είμαστε διαθέσιμοι 24/7, ώστε τη στιγμή της αποζημίωσης να βοηθήσουμε στις διαδικασίες, αλλά και με όποιο άλλο τρόπο μπορούμε, ώστε να αποζημιωθείτε γρήγορα και σωστά.

*Βάσει αποτελεσμάτων Έρευνας Ικανοποίησης Πελατών 12/2015, 5/2019 & 9/2021

Η Αφορμή

Στην εποχή που η δομή της ασφαλιστικής αγοράς μεταβάλλεται και προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα, η σκέψη μας είναι να είμαστε πάντα δίπλα στον πελάτη μας με σύγχρονους τρόπους και τα κατάλληλα επιστημονικά εργαλεία, τα οποία θα μας βοηθήσουν να του προσφέρουμε την ιδανική λύση σε κάθε του ανάγκη.

Το Όραμα μας

Το Όραμά μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αγαπήσουν τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης και να αποκτήσει το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου το κύρος που του αξίζει.

Από την 1η μέρα που ξεκινήσαμε, προσπαθούμε να φτιάξουμε τον ιδανικό επαγγελματία, αυτόν με τον οποίο θα θέλαμε εμείς να συνεργαζόμαστε αν ήμασταν πελάτες.

Συνέπεια, υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, εύκολη επικοινωνία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά αυτά.

Η δημιουργία μακροχρόνιας σχέσης με τους πελάτες μας, η οποία θα βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει ένα σύγχρονο ασφαλιστικό γραφείο.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, μέσα από συνεχή επιμόρφωση και πληθώρα λύσεων, σε συνεργασία με τους κορυφαίους ομίλους της ασφαλιστικής αγοράς.

Η ικανοποίηση του πελάτη μας, η σιγουριά του πως, όταν μας χρειαστεί, θα είμαστε δίπλα του είναι για εμάς το Α και το Ω.